Web Analytics Made Easy - Statcounter

با گذشت دو روز از سخنان رئیس جمهور درخصوص یارانه جدید و واریز مبالغ دو ماه یارانه به حساب سرپرستان خانوار 9 دهک، یک ماه از مبلغ یارانه قابل برداشت و قیمت های جدید محصولات مشمول ارز 4200 نیز ابلاغ شد تا در عمل افزایش قیمت کالاها و همزمان توزیع یارانه آن وارد فاز اجرا شود.

به گزارش خبرگزاری فارس، ستاد تنظیم بازار در اطلاعیه شماره 2 خود،  در خصوص مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها اعلام کرد: «با توجه به اقدامات انجام شده و اطمینان از تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم و بررسی های کارشناسی درخصوص اصلاح و متناسب سازی قیمت کالاهای مشمول طرح (روغن، مرغ، تخم مرغ و لبنیات) بدین وسیله اعلام می کند: براساس پیشنهاد سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و تصویب ستاد تنظیم بازار، سقف قیمت کالاهای مذکور تعیین و مقرر شد از طریق اتحادیه ها و تشکل های مربوطه به واحدهای صنفی ابلاغ و از روز پنج شنبه مورخ 22 اردیبهشت 1401 به تدریج مجاز به اعمال قیمت های جدید باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استانداران نسبت به متناسب سازی قیمت کالاها در هر استان و نظارت بر رعایت قیمت ها، اقدامات لازم را به عمل خواهند آورد. بار دیگر اعلام می گردد یارانه نان و دارو همانند گذشته برای تمامی دهک ها و اقشار جامعه برقرار بوده و اقلام مذکور مشمول تغییر قیمت نخواهد شد. با عنایت به مراتب مذکور در بند یک، مبلغ کمک معیشتیِ واریز شده بابت ماه اول، از ساعات پایانی امشب قابل برداشت خواهد بود.» این اطلاعیه می افزاید: « کلیه افرادی که در این طرح به هر دلیل مشمول دریافت یارانه نشده‌اند، می‌توانند درخواست رسیدگی مجدد وضعیت خود را در سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به نشانی (https://hemayat.mcls.ir) ثبت نمایند. افرادی که پس از بررسی، درخواست‌هایشان مورد تأیید قرار گیرد، یارانه کمک معیشتی آن ها به‌طور کامل و از ابتدای اجرای طرح محاسبه و پرداخت خواهد شد. افزایش قیمت سایر کالاها بدون طی فرایند قانونی ممنوع است و همچنان که در اطلاعیه شماره یک تأکید شد سازمان‌های تعزیرات و حمایت تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان مکلف به رصد مستمر بازار و برخورد با هرگونه تخلف می‌باشند. هموطنان در صورت مشاهده تخلف، مراتب را از طریق سامانه‌های ارتباطات مردمی (شماره‌های 124 و 135) به نهادهای مذکور اطلاع دهند.»

انتشار لیست غیر قطعی قیمت ها در فضای مجازی

این اطلاعیه در حالی است که دیروز خبرگزاری فارس از دست به دست شدن نامه ای در فضای مجازی خبر داد که نشان می داد حدود 23 قلم کالا و مشتقاتشان مربوط به چهار گروه کالای کشاورزی افزایش قیمت خواهند داشت. با این حال یک منبع آگاه در این باره به این خبرگزاری گفت: قرارگاه امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی 19 اردیبهشت با انجمن‌ها و اتحادیه های تولید، درباره قیمت کالاها مذاکره کرده و درباره این قیمت ها به توافق رسیده است اما این قیمت‌ها نهایی نیست و باید در ستاد تنظیم بازار تصویب شود. این منبع آگاه افزود: قیمت‌هایی که در فضای مجازی می‌چرخد درحقیقت پیشنهاد وزارت جهاد طی هماهنگی با انجمن‌ها خواهد بود و قیمت نهایی پس از تصویب در ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت، توسط ستاد هدفمندی یارانه‌ها اعلام می شود. وی‌ تاکید کرد: احتمال این که در قیمت هایی که در فضای مجازی می چرخد، تغییراتی ایجاد شود بسیار است، ضمن این که دولت قرار است قبل از اعمال قیمت های جدید، امکان برداشت یارانه را برای مردم فراهم کند. گزارش فارس افزوده است: بر اساس این فهرست که هنوز تایید نشده ، قیمت هر شانه تخم مرغ 30 عددی 98 هزار تومان، مرغ کیلویی 64 هزار تومان، روغن سویا یک لیتر 52 هزار تومان و شیر پاستوریزه 1.5 درصد چربی 19 هزار تومان پیشنهاد شده است.

یارانه دوم از ماه دوم قابل برداشت است

از سوی دیگر مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه دو شب قبل در گفت وگوی ویژه خبری بیان کرده بود: از ماه اول اجرای طرح بخش اول اجازه برداشت داده می‌شود و از ماه دوم بخش دوم قابل برداشت خواهد بود. وی در ادامه این گفت وگو درخصوص تعداد دفعات واریز یارانه در هر ماه اظهار کرد: در اردیبهشت امسال یارانه معیشتی هم پرداخت شد، اما از ماه‌های بعد فقط یک بار یارانه کمک معیشتی به صورت تجمیعی پرداخت می‌شود. رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: هم اکنون یارانه کمک معیشتی اگر آزاد شود مردم می‌توانند کالاهای دیگر هم خرید کنند، اما وقتی یارانه از طریق کالابرگ الکترونیکی اختصاص یابد و سامانه مربوط به آن راه اندازی شود، هزینه کرد یارانه محدود به خرید اقلام مشخص مانند مرغ، تخم مرغ یا روغن خواهد بود. در این زمینه دستگاه‌های کارتخوان ویژه در فروشگاه‌ها نصب می‌شود که مردم هنگام خرید کالاهای اساسی و با همان کارت بانکی که در اختیار دارند، بتوانند از یارانه اختصاص یافته استفاده کنند.

امکان رویت دهک افراد فراهم می شود

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه برنامه مذکور گفت: براساس قانون بودجه باید طبق اطلاعات پایگاه رفاه ایرانیان پالایش کامل افراد انجام شود که این کار انجام شده و اطلاعات در اختیار سازمان هدفمندی یارانه‌ها و ستاد هدفمندی برای پرداخت یارانه معیشتی قرار گرفته است و مردم می‌توانند با ورود به این پایگاه دهک‌ خود را ببینند. به گزارش خراسان، با این حال، بررسی سایت سازمان هدفمندی یارانه ها تا لحظه تنظیم این گزارش نشان داد که چنین امکانی هنوز برای مراجعان به این سایت ایجاد نشده است.

تفاوت خرید با یارانه نقدی و کالابرگ الکترونیک

میرکاظمی در ادامه درخصوص تعداد دفعات واریز یارانه در هر ماه اظهار کرد: در اردیبهشت امسال یارانه معیشتی هم پرداخت شد، اما از ماه‌های بعد فقط یک بار یارانه کمک معیشتی به صورت تجمیعی پرداخت می‌شود. رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: هم اکنون یارانه کمک معیشتی اگر آزاد شود مردم می‌توانند کالاهای دیگر هم خرید کنند، اما وقتی یارانه از طریق کالابرگ الکترونیکی اختصاص یابد و سامانه مربوط به آن راه اندازی شود، هزینه کرد یارانه محدود به خرید اقلام مشخص مانند مرغ، تخم مرغ یا روغن خواهد بود. در این زمینه دستگاه‌های کارتخوان ویژه در فروشگاه‌ها نصب می‌شود که مردم هنگام خرید کالاهای اساسی و با همان کارت بانکی که در اختیار دارند، بتوانند از یارانه اختصاص یافته استفاده کنند.

اجرای طرح اصلاح یارانه به نفع 6 دهک درآمدی

میرکاظمی با اشاره به ضرورت اجرای طرح یارانه ای دولت، با اشاره به رشد فاصله طبقاتی در سال های اخیر بیان کرد: درخصوص مواد غذایی دهک‌های بالای درآمدی 2-3 برابر دهک‌های پایین مصرف می‌کنند. درباره گوشت، روغن، مرغ و تخم‌مرغ نیز این گونه است، درزمینه انرژی وضعیت شدیدتر بوده و فاصله مصرف دهک‌های پردرآمد ده‌ها برابر دهک‌های کم درآمد است. وی افزود: اجرای طرح اصلاح ارز ترجیحی برای 6 دهک به نفع مردم است. ممکن است یکی دو دهک پردرآمد پرداخت بیشتری از جیب خود داشته باشند چون سرانه مصرف آن ها بالاست البته  درخصوص انرژی هنوز بی‌عدالتی وجود دارد و دهک‌های بالا چندین برابر دهک‌های کم درآمد مصرف می‌کنند.به گفته میرکاظمی، در هشت سال گذشته با این که ارز ترجیحی و یارانه مستقیم به مردم داده شده، اما ضریب جینی به 4 دهم واحد رسید و اضافه شد یعنی فاصله طبقاتی بیشتر شد. وی تصریح کرد: باید این ضریب را به 35 صدم واحد برسانیم و با این اقدام فقر کامل از بین خواهد رفت.

رئیس کل بانک مرکزی: برآورد تورم کمتر از 10 درصدی طرح دولت و پوشش آن با یارانه

در این حال، رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که آیا یارانه ها موجب تورم می شود یا خیر، گفت: مبالغی که برای یارانه معیشتی تامین می‌شود این گونه است که ارزی که دولت در اختیار دارد به نرخ نیمایی فروخته می‌شود. این ارز قبلاً از محل صادرات نفت، فراورده‌ها، میعانات و گاز به دست آمده است. بنابراین ارز تک‌نرخی شده و دیگر ارز 4200 تومانی نداریم. سپس ریال حاصل از فروش این ارز در حساب سازمان هدفمندی یارانه‌ها و دولت قرار می‌گیرد و سازمان هدفمندی هم این مبالغ را‌‌‌‌‌‌‌‌ به حساب مردم و یارانه‌بگیران واریز می‌کند. بنابراین شائبه تورم از محل خلق نقدینگی وجود ندارد. صالح آبادی با برشمردن ریشه دیگر تورم یعنی تورم قیمت از ناحیه عرضه کالاها (خراسان: افزایش هزینه های تولید از محل افزایش بهای مواد اولیه) گفت: میزان تورم عرضه هم مشخص شده، اما دولت با یارانه معیشتی آن را‌‌‌‌‌‌‌‌ جبران می‌کند. طبق محاسبات تورم ناشی از عرضه کمتر از 10 درصد توسط بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و مرکز آمار محاسبه شده و یارانه معیشتی برای جبران اصلاح قیمت از جانب عرضه است.

منبع: خراسان

منبع: فردا

کلیدواژه: یارانه نقدی کالابرگ الکترونیک رئیس سازمان برنامه و بودجه یارانه کمک معیشتی هدفمندی یارانه ها ستاد تنظیم بازار سازمان هدفمندی یارانه معیشتی فضای مجازی قیمت کالاها قابل برداشت هزار تومان اجرای طرح قیمت ها تخم مرغ دهک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۳۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام برنامه دولت درباره کالابرگ | یک هفته تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ

به گزارش همشهری آنلاین، با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک از خردادماه سال ۱۴۰۲ به صورت سراسری در کشور، ۱۱ قلم کالای اساسی شامل برنج ایرانی، حبوبات، شیر کم‌چرب، پنیر، ماست کم‌چرب، مرغ، تخم‌مرغ، روغن مایع، ماکارونی و قند برای حفظ سفره مردم از تورم در سبد غذایی این طرح تعریف شد.

طی چند فاز اجرایی و با گسترش اجرای آن در نهایت، هفت دهک درآمدی تحت پوشش این طرح قرار گرفتند و در صورتی که این هفت دهک درآمدی ۲۰۰ هزار تومان از مبلغ یارانه خود را از میان ۱۱ قلم کالای سبد غذایی تعریف شده خریداری می‌کردند، مشمول دریافت یارانه تشویقی ۱۲۰ هزار تومانی می‌شدند. به عبارتی با استفاده از این طرح، یارانه دهک‌های یک تا ۳ درآمدی به ۵۲۰ هزار تومان و یارانه دهک‌های چهارم تا هفتم درآمدی به ۴۲۰ هزارتومان افزایش یافت.

اما در مرحله جدید اجرایی و شروع دهه فجر، دولت از ۱۷ بهمن‌ماه به مدت سه ماه (تا ۱۸ اردیبهشت ادامه دارد) مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک را تحت عنوان «طرح فجرانه» اجرا کرد؛ این فاز جدیدی بوده که «شرط ۲۰۰ هزار تومان خرید از یارانه» حذف شد و اعتبار تشویقی آن از ۱۲۰ هزار تومان (اعتبار تشویقی کالابرگی) به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافته است.

به بیانی دیگر در این طرح، یک سبد ۱۱ قلمی برای تامین حداقل کالری، پروتئین، ریزمغذی و ویتامین‌های لازم برای هر فرد (منطبق با نظر انستیتو تغذیه ایران) با قیمت‌های مبنای سال ۱۴۰۱ انتخاب شده است و مابه التفاوت قیمت سبد مبنا سال ۱۴۰۱ با قیمت روز (۱۴۰۲) از محل یارانه جدید دولت تامین می‌شود، به این صورت که قیمت روز سبد مشتمل بر ۱۱ قلم ۷۴۳ هزار و ۷۵۰ تومان بوده که خانوار دهک‌های اول تا هفتم در صورت خرید بسته باید قیمت سال ۱۴۰۱ را به مبلغ ۵۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان از جیب خود پرداخت کنند و مابه‌التفاوت آن تا قیمت روز به مبلغ ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان از محل اعتبار جدید دولت تامین می‌شود.

اعتبار جدید (۲۲۰ هزار تومانی) علاوه بر یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزارتومانی فعلی بوده و خانوار مشمول طرح به صورت مجزا یارانه نقدی خود را به صورت ماهانه دریافت خواهند کرد. مبلغ حمایتی دولت به صورت اعتبار در حساب سرپرست خانوار تخصیص یافته و در زمان خرید و متناسب با میزان خرید مصرف می‌شود. البته خانوار می‌تواند اقلام طرح را در سقف وزنی و کالایی تعریف شده خرید کند و امکان جا به جایی اعتبار بین گروه‌های کالایی مقدور نیست. به عنوان مثال با اعتبار برنج امکان خرید روغن وجود ندارد.

از همین رو می‌توان گفت با اجرای طرح فجرانه، فردی با دهک درآمدی یک تا ۳ به جای دریافت ۴۰۰ هزارتومان یارانه، ۶۲۰ هزارتومان و فردی با دهک درآمدی چهار تا هفت، به جای دریافت ۳۰۰ هزارتومان، ۵۲۰ هزارتومان یارانه دریافت خواهد کرد.

براساس اعلام وزارت رفاه مرحله سوم طرح کالابرگ از ۲۱ فروردین ماه سال ۱۴۰۳ شروع شده و برابر برنامه‌ریزی انجام شده تا ۲۱ اردیبهشت ادامه خواهد داشت که از زمان شروع طرح تا ۹ اردیبهشت، به صورت میانگین روزانه بیش از ۷۷۰ هزار خرید کالابرگی توسط مردم انجام شده و این یعنی موفقیت بالای طرح در جلب مشارکت مردم و حمایت از سبد غذایی خانوار در مقابل تورم و گرانی. طی ۸۰ روز طرح فجرانه توزیع حدود ۱۳۹ میلیون بسته غذایی صورت گرفته و اثر بسیار خوبی در رونق بازار و تولید کارخانجات صنایع غذایی گذاشته است.

تنها هفت روز تا پایان طرح سه ماهه فجرانه الکترونیک باقی مانده و هنوز دولت برنامه جدید خود را برای ادامه طرح کالابرگ اعلام نکرده است. البته ۱۹ فروردین ماه بود که سیدرضا یحیوی- مشاور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره تداوم اجرای طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک در سال جاری به ایسنا اعلام کرد که در حال حاضر طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک در حال اجراست و منابع آن برای مدت سه ماه در نظر گرفته شده بود که در صورت تامین منابع، همین مدل ادامه پیدا خواهد کرد، اما اگر منابع تامین نشود چند مدل طراحی و به دولت ارائه خواهد شد و در صورت موافقت با یکی از مدل‌های ارائه شده، اجرا خواهد شد.

مشاور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین اعلام کرده بود که در هر صورت حمایت از معیشت مردم ادامه‌دار است اما بستگی به این دارد که در چه قالب و طرحی ادامه یابد.

اکنون باید منتظر اعلام دولت ماند تا مشخص شود که قرار است پس از برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته چه مدلی برای مرحله جدید کالابرگ الکترونیک اجرایی شود.

کد خبر 848984 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر مهم کالا برگ (کوپن) دولت سیزدهم یارانه

دیگر خبرها

  • ۴۷۷ هزار خانوار کردستانی با کالابرگ الکترونیکی خرید کردند
  • مشمولان طرح کالابرگ فجرانه این خبر مهم را حتما بخوانند
  • خبر مهم برای مشمولان طرح کالابرگ فجرانه؛ مدل جدید در راه است؟
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ؛ برنامه دولت درخصوص کالابرگ چیست؟ 
  • برنامه جدید دولت درخصوص کالابرگ چیست؟
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ/ برنامه دولت در خصوص کالابرگ چیست؟
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ
  • آخرین مهلت استفاده از کلابرگ
  • اعلام برنامه دولت درباره کالابرگ | یک هفته تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ؛ برنامه دولت درخصوص کالابرگ چیست؟